.

.

fredag den 5. oktober 2012

Anmeldelse af "Harry Potter og Fønixordenen" af J.K.RowlingTitel: Harry Potter og Fønixordenen
Forfatter: J.K. Rowling
Serie: Harry Potter
Forlag: Gyldendal
Sider: 923

Sprog: Dansk
Bedømmelse: 5/5


Dette er den femte bog om Harry Potter. Bogen omhandler Harry, Ron og Hermiones 5.skoleår på Hogwarts.
Bogen er tilbage til at foregå kun på skolen, men det gør ikke noget i dette tilfælde. Efter Voldemorts tilbagekomst, begynder Ministeriet for Magi at blande sig i Hogwarts' anliggender. De sender en ansat ud som lærer, men i virkeligheden skal hun meget mere end det. Hun skal holde øje med Dumbledore og skolen i sig selv. 
I bogen lukkes der mere op for det endelige plot, som ikke har været i fokus før. Det er enormt spændende og pirrende, at man langsomt kan se, at alle begivenheder leder op til netop denne bog!
Harry kæmper mod drømme og "syn", som alle går i opfyldelse. Resten af serien kan man sidde og overveje, hvorfor det netop er sådan ;)
Især slutningen på denne bog rørte mig meget. Bogen slutter, som de fleste andre, med en eller anden form for kamp mod fjenden, men denne kamp er så meget anderledes, og der sker så meget hele tiden, at man slet ikke kan følge med - vel og mærke på den gode måde. Man læser så hurtigt, at man ikke får fat i alle detaljerne, fordi man er nødt til at vide, hvad der sker. Det resulterer i, at man er nødt til læse siden igen, fordi man skal have det hele med! At man kan blive ved med at holde sin læser fanget i en så lang bog er virkelig en bedrift!
Den femte bog i serien har en helt speciel plads i mit hjerte, og det er der mange grunde til. Jeg vil nu ikke røbe for meget, men særlige hændelser kommer man aldrig over, og man føler virkelig med hovedkaraktererne og deres følelser hele vejen igennem.
Når man når så langt i en serie, er det svært, ikke at sætte sig ind i personerne og virkeligt holde med dem. Den femte bog viser os, at Rowling bestemt kan skrive til et ældre publikum, og det er en vidunderlig oplevelse at følge hendes udvikling gennem bøgerne!

Du skal læse denne bog, hvis:
- Du elsker fantasy
- Du trænger til fantasy, der er til et lidt ældre publikum end børn
- Du kunne lide de første fire bøger i serien
- Du trænger til action, spændning og sjov!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar