.

.

mandag den 1. oktober 2012

Anmeldelse af "Harry Potter og fangen fra Azkaban" af J.K. Rowling

Titel: Harry Potter og fangen fra Azkaban
Forfatter: J.K. Rowling
Serie: Harry Potter
Forlag: Gyldendal
Sider: 407
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 5/5


Dette er den tredje bog i serien om Harry Potter. Bogen handler om Harry, Ron og Hermiones tredje skoleår på Hogwarts. En fange er undsluppet fra troldmandsfængslet, Azkaban - den frygtlige Sirius Black, som tidligere har dræbt en masse mennesker blot for at slå en enkelt mand ihjel. Han er bindegal, og det gør det ikke bedre, at han er efter Harry Potter.
Harry må under dette skoleår mestre svære besværgelser for at kunne bekæmpe de frygtlige dementorer, vagterne for fængslet, og samtidigt må han kigge sig over skulderen for at sikre sig, at Black ikke gemmer sig i krogene.
Denne bog udvikler Harrys karakter, og det er fantastisk. Harry er nu 13 år, og det kan mærkes på hans tanker og handlinger. Harry begynder langsomt at blive teenager, og det samme gør hans venner. Det giver bogen en helt ny vinkel, som ikke bliver for tøset, men det giver trioen nye udfordringer, og det styrker deres venskab på godt og ondt. Samtidigt er det fedt, at Rowling tænker over, at hendes karakterer bliver mere voksne :)
Bogen er meget anderledes i forhold til de 2 første. Der er meget mere mørke, og det er tydeligt, at serien langsomt bevæger sig hen imod noget mere dystert og voksent - dog bliver det aldrig så uhyggeligt, at de små børn ikke kan være med. Der vokser mørkere karakterer op, og plottet udvikles yderligere samtidigt med, at universet udvikles, og der kommer en masse nye personer og genstande.
Alt i alt gøres serien kun mere interessant ved denne bog!

Du skal læse denne bog, hvis:
- Du elskede de 2 første bøger og er nødt til at fortsætte serien
- Du synes, at de 2 første bøger var liiiidt for barnlige, og derfor nu har brug for at serien drejer sig mod det lidt mørkere.
- Du elsker fantasy og har brug for en serie, man bare lige kan hoppe ind i.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar