.

.

søndag den 30. september 2012

Anmeldelse af "Bag Facaden" af Maria Hirse

Titel: Bag facaden
Forfatter: Maria Hirse
Serie: -
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Sider: 188
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 3/5

Denne bog er den sidste af de 3 selvbiografier, som Maria Hirse har skrevet. Den er meget anderledes i forhold til hendes andre 2, men er det godt eller skidt?
I denne bog vælger Hirse en helt anden skrivestil. Hun fortæller ikke længere flydende, men har mange refleksioner med ind undervejs. Flere gange stopper hun sin fortælling for at understrge eller reflektere over forskellige situationer eller reaktioner, som hun har haft for mange år siden.
Denne stil vil sikkert gøre mange glade, men personligt finder jeg det dybt irriterende.
Jeg føler konstant, at jeg rives ud af historien, og den røde tråd kappes konstant, så man lige skal finde tilbage til historien. For mig fungerer det ikke, at man lige skal tilføje, hvad man ved i dag, eller at man nok reagerede sådan fordi at sådan og sådan. Det ødelægger det flow, som en god læseoplevelse har.
Jeg tror også, at middelkarakteren kommer af, at bogen er meget lang, når den 'kun' handler om dårligt selvværd. Det er mange sider at bruge på, at man havde det skidt, men nu har man fundet sin plads. De 2 andre bøger blandede dette emne med spiseforstyrrelse og mobning, så på den måde blev der meget mere at fortælle. Her trækkes tingene nogle gange i langdrag, og det er en skam, for det er ganske tydeligt, at Hirse brænder for sin fortælling, og at den er hendes lille hjertebarn.
Bogen kan bestemt anbefales, og den har en god afslutning for den lille miniserie om Hirses liv.
Men den bedste i serien er den desværre ikke.

Du skal læse denne bog, hvis:
- Du har læst de 2 andre og gerne vil have afslutningen
- Du gerne vil høre om, hvordan det er at være med i forskellige modelkonkurrencer
- Du nyder en fortællestil, hvor forfatteren ofte reflekterer over de handlinger, som han eller hun har begået tidligere i sit liv.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar