.

.

torsdag den 27. september 2012

Anmeldelse af "Den 13." af Maria Hirse


Titel: Den 13.
Forfatter:
Maria Hirse
Serie: -

Forlag:
Lindhardt og Ringhof 

Sider: 190
Sprog: Dansk
Bedømmelse:
5/5


Dette er den 2.bog om Maria Hirses liv, men man kan sagtens læse bøgerne hver for sig. Denne bog foretrækker jeg som den første, da den starter i hendes barndom, men lad det nu være ved det.
Maria Hirse skriver levende, og selvom hendes sprog er simpelt og kontant, fanges man af hendes hudløse ærlighed. Mange biografier har en tendens til at glorificere den, bogen handler om. Her har Hirse ingen problemer med at vise, hvilken led kælling, hun til tider selv var, og det giver blot en endnu større lyst til at læse bogen til hende. Hirse fortæller om mobning, og ligegyldigt, hvad hun gjorde, passede hun ikke en.
Bogen har jeg selv læst omkring 20 gange nu. Den er læst på få timer, fordi man ikke kan lægge den væk, når man først er gået i gang. Hendes historie er tragisk, sjov, glædelig og trist på en og samme tid. 
Selve selvmordsforsøget indleder bogen og fanger sin læser fra første linje. Med denne historie for Hirse også slået fast, at det kan ske for alle og enhver - selv hende, der ligner en gudinde, og som alle fyrerne ønsker at være sammen med.
Veninder var der ikke mange af for Hirse, og dem, hun havde, endte med at få hende til at stjæle og have sex allerede som 11årig. 
Dette er en af mine yndlingsbøger, ikke mindst fordi den handler om nogle ting, jeg selv har været ude i. Jeg tror, at alle kan finde et eller andet i Hirses liv, som de kan identificere sig med, og er det tilfældet, er ens værk noget langt!

Denne bog skal man læse, hvis:
- Man elsker en god historie
- Man trænger til en hurtig og let bog
- Man elsker biografier
- Man vil græde, smile og grine af den samme bog


Ingen kommentarer:

Send en kommentar