.

.

torsdag den 27. september 2012

Anmeldelse af "Æblekinder" af Maria Hirse

Titel: Æblekinder
Forfatter: Maria Hirse
Serie: -
Forlag: Høst & Søn
Sider: 128

Sprog: Dansk
Bedømmelse: 5/5


Dette er den første bog ud af de 3, som Maria Hirse har skrevet om sit eget liv. Personligt synes jeg, at den burde ligge som nummer 2, da den handler om det, der sker mellem "Den 13." og "Bag facaden", men det er bare min personlige holdning.
I denne bog fokuserer Hirse på sine år som anorektiker - en sygdom, der starter, fordi hun er model og vejer liiiidt for meget til de virkeligt fede jobs! Derfor bestemmer hun sig for at tabe 2 kilo, som ender med at være de drastiske 20!
I bogen her fortæller Hirse hudløst ærligt om sygdommen og den magt, den tog over hende. Hun fortæller om at snyde til vejninger, at skide i bukserne grundet afføringsmiddel og at se sin mor smuldre væk, fordi man ikke længere kan styre den sygdom, der langsomt slår én ihjel.
At læse denne bog er en stærk oplevelse, og man kan ikke lade være med at græde med Hirse, når hun ligger dér på overvågningsstuen og ikke aner, hvad hun skal gøre af sig selv.

Beretningen kan hjælpe og give støtte til anorektikere, tidligere spiseforstyrrede og eller deres pårørende. Bogen er stærk, kort, men alle 128 sider er en fortælling, som man ikke kan andet end at elske! 

Du skal læse denne bog, hvis:
- Du er interesseret i spiseforstyrrelser
- Du nød hendes første bog
- Du er pårørende til en med spiseforstyrrelser og gerne vil have råd og vejledning til, hvordan denne person opfatter verden
- Du selv er ramt og har brug for støtte og forståelse.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar